6 Şubat 2011 Pazar

TÜRK BİRLİĞİ HAREKETİ

TÜRK BİRLİĞİ HAREKETİ NEDİR, AMAÇLARI NELERDİR
NİÇİN BÖYLE BİR OLUŞUMA GERKSİNİMİ DUYULMUŞTUR.

ABD 1789 yılında 13 ingiliz sömürge eyaletinin birleşmesi ile amerika birleşik devletleri olarak ortaya çıkmıştır

ARAP birliği ise 1945 yılında yedi arap ülkesinin birleşmesi ile başlamış 2002 ye kadar 23 ülkesi olmuş ve 2002 de 30 ülkenin daha katılması ile 53 ülkeli bir birlik olmuştur

AVRUPA birliği 14 maden işçisinin maden ocağında bu fikri ortaya atması ve örgütleşmesi ile başlamış ve ilk olarak altı kurucu üye devletin birleşmesi ile başlamış bu gün hemen hemen müzakereler sonrasında katılacak ülkelerle birlikte tüm avrupayı kapsayacak konuma gelmektedir 5 mayıs 2004 itibarı ile Avrupa birliği 25 ülke olmuştur müzakere masasındaki ülkeler 25 ülkeye dahil değildir büyümesini sürdürmektedir……

PEKİ ya türkiye ve türk devletleri küresel güç oluşumları karşısında ne yapmaktadır hala yerinde saymakta ve küresel güçlere karşı boyun eğebilir bir hale gelmişlerdir.

eğer abdde 13 sömürge ingiliz eyaleti birleşebiliyor bir küresel güç olabiliyorsa avrupa birliği daha düne kadar bir biri ile savaşıyor ırkı kültürü dili mezhepleri farklı devletler olarak birleşebiliyorsa.

Biz ırkımız bir. dilimiz bir. dinimiz bir. kültürümüz bir olan kardeş olan devletler niye birleşmiyelim niye bizde bir küresel güç olmayalım söz açıldımı 2500 yıllık geçmişi olan bir devletiz diyoruz. 3 kıtada kılıç salladık diyoruz 3 kıtayı hükmettik diyoruz.

Peki Osmanlı nasıl kurulmuştu küçük küçük beylikler halinde yaşayarak bir yere varamayacağını anlayan. büyümek için Osman beyin diğer beyliklere birleşerek ne yapabiliriz birleşmezsek ne oluruz düşüncesini diğer beyliklere anlatması ve diğer beyliklerin birleşmesi ile koskoca Osmanlı imparatorluğu ortaya çıkmamışmı idi üç kıtayı bu fikirden yola çıkarak hükmedip yönetmedimi

635 yıllık bir imparator devamlı büyüyerek ayakta kalmamışmıydı üç kıtaya hükmettiği devletlerde adaletli davranarak yaşamını sürdürmemişmiydi peki ab abde arap birliğimi vardı o zamanlar ogün onlar yokken biz bunu başarmış isek bu günde böyle çekirdek bir oluşum niye olmasın.olmaması için bir sebepmi var. Kaldıki AB ve ABD ye bakınca biz her şeyimiz ile zaten bir bütün değilmiyiz.

Ama bu gün gerek ABD gerekse AB nin kapısında talimat bekler ortak iş yapmak için sıra bekler bir hale geldik.AB göz önünde ırak operasyonları göz önünde

Evet ya karşımızdakilerin günden güne büyümesini seyrederek onların yanında günden güne daha küçük daha güçsüz bir hale geleceğiz. Yada bizde yarım asıra yakın ab kapısında beklemeyi bırakıp büyük ve güçlü olabilmek için bir birlik kuracağız.

Kiminle kurabiliriz kimlerle kurabiliriz Arap dünyası kendi birliğini kurmuş Türkiyeyi içine kabul etmemiş zaten anlaşabileceğimizi beraber yaşayabileceğimizide sanmıyorum.

Batımızda AB var malum yarım asıra yakın bir zamandır bekletiyor imtiyazlı ortaklık diyor yani benimle benim gibi yaşayamazsın diyor. kaldıki zaten bir hristiyan birliğidir bende onlarla beraber yaşayabileceğimize inanmıyorum çünkü kültürümüz dinimiz dilimiz farklıdır.

Rusya ile düne kadar düşmandık onunla birleşmiş olsak yine rusyanın yanında güçsüz bir ortak olarak kalacağız ve çözümde olmayacaktır.zaten rusyada Şanghay birliği olarak birliklerini kurmuşlardır. Çin Hindistan Rusya olarak

Abd ile zaten müttefikiz ve ABD nin ne kadar Türkiyeye yakın ve dost olduğunuda. Bize ne kadar uzakta olduğunuda görüyoruz. ortada geriye olmaması için gerçekleşmemesi için hiç bir neden olmayan tek seçenek Türk birleşik devletleri kalıyor.zaten en sağlam birlik olarak ve beraber yaşaması için en sorunsuz olacak devamlılığı olabilecek. olmaması için hiçbir neden olmayan türk birliği seçeneği kalmıyormu.

Edirneden çin seddine kadar uzanan bir coğrafya olan Türk cumhuriyetleri ile birleşmek bizlere kalıyor bizde bu birliğimizi ya kuracağız yada küresel güçlerin oyuncağı olacak bölünecek parçalanacak yok olacağız.Yada bir sömürge devletine doğru yavaş yavaş gideceğiz.

Türk cumhuriyetleri değilsede Türk yurtları hala Rusyanın kontrolü altındadır bir çoğuda Rusyanın esareti altında özerk yarı özerk ve azınlık statüsünde Rusyanın içinde Rus vatandaşı gibi yaşamaktadır.

Düşündük biz bir devlet kurumu veya devlet değiliz türk devletlerini ne yaparda birleştirebiliriz biz resmi bir kurum değiliz. olamayız vede olmamalıyız ama ne yapmalı nasıl yapmalı bu birleşimi sağlamalıyız nasıl bir birlik oluşturabiliriz.

Birleşim için neler yapmalıyız nereye kadar ve nasıl bu işe faydalı olabiliriz katkı sağlayabiliriz nasıl bu amaca ulaşabiliriz aynı zamanda biz bunları düşünüyoruz ama diğer 6 türk cumhuriyeti böyle bir birliğe katılırlarmı onlarda düşünüyorlarmı buda kafamızda bir soru işareti idi

Onlarlada ,Türkiyede Türk cumhuriyetlerinden üniversitelere gelenler tatile gelenler iş için gelenlerlede bir anket yapıldı baktıkki onlar bu işin olmamasına kızgın ve kırgın.

Bu birliği bizden çok daha fazla istiyorlar ve bu güne kadar bizim siyasetçilerimiz böyle bir şey yapmadığı için abi ülke gördükleri Türkiyeye küskün ve kızgınlar ve Türkiyenin bu konuda onlardan uzak durduğunu sahiplenmediğini ve birleşme için bir ağabey olarak üstüne düşeni yapmadığını düşünüyorlar.

Düşündük halkların istek ve arzusu karşısında hiç bir güç duramaz zaten bunun örnekleride çoktu.Dedikki doğru yoldayız ve başladık. Başladığımız bu çalışmanın ilk önce ne olduğunu çok iyi biliyoruz ne yapmak istediğimizide neler yapacağımızıda nelerle karşılaşacağımızıda dünya dengelerini nasıl değiştireceğimizide Türk dünyası üzerinde oynanan tüm oyunları bozacağımızıda kimlerin hedefi olacağımızıda nelerle karşılaşacağımızıda bizler biliyoruz.

Geleceğimizi kurtarmamız için Türk devletlerinin birleşmesinin ne kadar çok gerekli olduğunu ancak bu birlik sayesinde güçlü olacağımızı her türlü gücü ve özgürlüğüde Türk devletlerinin birleşmesi ile koruyabileceğimizide biliyoruz.

Fakat bu oluşum olurkende bazı konuştuğumuz insanlar diyorki siyasi bir yanı varmı. Hayır bu oluşum hiçbir siyasi görüşe. Hiçbir partiye. Hiçbir dini görüşe bağlı değildir. Zaten biz hiç kimsenin dini görüşüne siyasi görüşüne karışmıyoruz. Böyle bir düşüncemizde yoktur. İnançlar cenabı Allahla kulu arasındadır bizim programımızdada düşüncemizdede bu yoktur. Devletler birleşince bu konular tartışılabilr. Zaten o zamana kadar biz amacımıza ulaşmış olacağız.

Bizlerin hiçbir ülkenin siyasetine yönetim şekline idari yapısına dini yapısına ve sınırlarına kaldırıp tek devlet olmasına yönelik bir düşüncemizde yoktur. Zaten böyle bir şey olmasıda uygun değildir. Tek noktadan bu kadar büyük bir coğrafyanında yönetilemeyeceği alenen ortadadır.Buda bizim düşüncemiz ve yapmak istediklerimizin içinde yoktur.

.Türk birliği hareketi hiçbir siyasi dini gruba bağlı değil dir türk birliği çatısı altındada böyle şeylerin tartışılmasıda bize fayda getirmez zarar verir ilerlememizdede zafiyet yaratır.
Fakat bu oluşum ulusal ve milli bir davadır Türk dünyasının geleceğini etkileyecek bir davadır. Tek taraflı düşünce ilede ortaya çıkmamıştır onun için siyasi dini görüşü ne olursa olsun her kes bu oluşuma katılabilir katılmalıdır çünkü bu dava sadece bir kesim insanı ilgilendiren bir davada değildir.

Türkiyede ve diğer 6 Türk cumhuyetinde yaşayan tüm insanların geleceği için başlatılmış bir halk hareketidir. Bu düşünce içinde hareket etmek zorundayız bu işin solculuğu sosyal demokratlığı ülkücülüğü alperenliği Kürtlüğü ermeni ve yahudiliğide olmaz zaten ırkçılıkla hiçbir bağlamıda yoktur bu işin başarılmasını isteyen benim ülkemde ve diğer türk devletlerinde yaşayan her kes bu amaçlar doğrultusunda bizlere katılabilir.


Bu sadece ekonomik kültürel dil ticaret bağlamında olacak üstte bütün ülkeleri kapsayan birleşik bir parlamento olacak ortak merkez bankası ortak para ortak ordu ortak sanayileşme ortak paylaşım için rahat dolaşım için yani Avrupabirliği modelinde bir üst parlamento ile devletler varlıklarını koruyacak. Fakat dış siyaset politika ortak olacaktır.Dış ülkelerle ilgili her şey üst parlamentonun görevi olacaktır. Bu düşünceler bizim birleşmeyi sağlayıncaya kadarki görevimiz içindeki düşünce ve uygulamalardır.

Bu yol zor tehlikeli belki bizler için çok zorlayıcı ama o kadarda büyük ve Türk devletleri ve Türk milleti için kutlu bir yoldur ben ilkokuldan beri her kes gibi andımızı okuyorum en sonundada diyorumki varlığım Türk varlığına armağan olsun evet dedelerim atalarım hep savaşlarda şehit olmadımı çanakkalede sakaryada bile bile ölüme gitmedilermi ölümü bu vatan bu millet için olmazsa olmaz olarak görmedilermi.

İnançları uğruna esaret altında yaşamaktansa ölmeyi yeğlemedilermi vatan için milleti için dini için ölenler şehittir demedilermi ülkemizi birileri işgal etmeye kalksa orduları ile saldırsa savaşmayacakmıyız.

Bizler bu yola baş koyarken bu yolda ölmeyi şehadet saydık ben çocukluğumdan beri söylediğimiz andımıza sadığım sözümde dururum duracağım. Varlığım yine Türk varlığına armağan olsun ne mutlu Türküm diyene ne mutlu bu kutlu yolda bizimle birlikte olan kardeşlerime saygılarımla

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder